Het ventilatiesysteem optimaal gebruiken

Ventileer de woning continu via de laagstand van de mechanische ventilatie of middels ‘AutoCO2’ stand; Zorg dat de ventilatielucht door de woning kan circuleren, door de kier onder de binnendeuren vrij te houden.

Ventileer extra door de mechanische ventilatie op een hogere stand te zetten tijdens het koken, andere activiteiten waarbij de binnenlucht wordt belast, zoals hobby’s waarbij oplosmiddelen vrijkomen. Ook bij veel bezoek is extra ventilatie wenselijk;

Indien gewenst kan de badkamerventilatie handmatig worden verhoogd door het bedieningspaneel op de overloop op maximaal te zetten;

Een extra afvoer van bijvoorbeeld de wasdroger kunt u niet aansluiten op het ventilatiesysteem, noch in de keuken noch in de badkamer.

Reinig filters en ventielen regelmatig, zodat de kwaliteit van de binnenlucht goed blijft. De filters dienen om het half jaar te worden vervangen, er is een timer in de unit aanwezig dit het aantal dagen aftelt, hierna zal de melding FIL verschijnen die aangeeft dat de filters moeten worden vervangen. Op de USB Stick die u heeft ontvangen tijdens de oplevering vindt u een filmpje met instructies over hoe u de filters kunt vervangen.

U dient ramen en deuren gesloten te houden als de buitentemperatuur koeler is dan de binnentemperatuur;

De mechanische ventilatie heeft geen koelfunctie!
Wordt het binnen te warm, dan kunt u de thermostaat van de vloerverwarming op de laagstand zetten (circa 15°C).

Bij warme buitentemperaturen raden wij aan om de mechanische ventilatie in te stellen op de functie om alleen lucht af te zuigen, zo wordt er geen lucht toegevoegd. Deze functie is te activeren door de geel gearceerde knop gedurende een paar seconden in te houden tot het groene lampje omspringt.

Daarnaast in de avonden en nachten als het koeler is voornamelijk te ventileren met ramen en deuren. Als de temperaturen buiten weer koeler zijn dan binnen kunt u het systeem weer op de functie zetten om af te zuigen en lucht toe te voeren. Deze functie is terug te zetten door de groen gearceerde knop gedurende een paar seconden in te houden tot het groene lampje omspringt.

Copyright © 2017 MCCInstallaties.nl. All rights reserved. | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑