Veel gestelde vragen

Dit is geen storing maar een melding die vanuit zichzelf weer zal verdwijnen. Een rode punt op het display geeft aan dat debypass in de WTW unit is geopend.

De sifon onder de WTW unit, welke dient als stankslot, kan leeg staan. Deze dient weer bijgevuld te worden.

Het borrelend geluid in de installatiekast dat afkomstig is van de afvoer van de WTW-unit kan verholpen worden door de sifon bij te vullen. Mocht dit niet baten dan kunt u nog de ontluchting van de afvoer dichtmaken door hier iets op te plakken of in te stoppen, let hierbij wel erop dat het een voorwerp is dat niet verstopt kan gaan zitten in de afvoer. De plek van de ontluchting is onder de groene overdrukknop naast de warmtepomp.

Zet uw mechanische ventilatie uit!

Dit kan door middel van de stekker uit het stopcontact te trekken, dit is de grijze stekker in het stopcontact op de groepenverdeler in de installatiekast.

Deze storing komt vaker voor als er buiten koude temperaturen zijn, door de unit 5 min spanningsloos te maken en hierna weer in te schakelen is de storing verholpen.
Komt de storing direct terug, dient u contact op te nemen met het storingsnummer dat bij u bekend is.

De standaard comforttemperatuur die is ingesteld voor de mechanische ventilatie is 20 graden. Als u de comforttemperatuur van de warmtepomp hoger heeft dan 20 graden zal de lucht uit de ventilatieroosters al snel koud aanvoelen vanwege het temperatuurverschil.

Daarom adviseren wij om bij een hoge comforttemperatuur van de warmtepomp ook de comforttemperatuur van de mechanische ventilatie te verhogen.

De comforttemperatuur van de mechanische ventilatie is aan te passen door de volgende instructies toe te passen op de mechanische ventilatie kast zelf (niet op de thermostaat of bedieningskastjes in de woonkamer en overloop):

  1. Druk langer dan 2 seconden op het thermometer-teken
    – Wacht totdat de comforttemperatuur knippert
  2. Kies met de plus of min knoppen de gewenste comforttemperatuur.
  3. Druk kort op het thermometer-teken om te bevestigen en terug te keren.

De mechanische ventilatie heeft geen koelfunctie!
Wordt het binnen te warm, dan kunt u de thermostaat van de vloerverwarming op de “laagstand” zetten (circa 15°C).

Bij warme buitentemperaturen raden wij aan om de mechanische ventilatie in te stellen op de functie om alleen lucht af te zuigen, zo wordt er geen lucht toegevoegd. Deze functie is te activeren door de geel gearceerde knop gedurende een paar seconden in te houden tot het groene lampje omspringt.

Daarnaast in de avonden en nachten als het koeler is voornamelijk te ventileren met ramen en deuren. Als de temperaturen buiten weer koeler zijn dan binnen kunt u het systeem weer op de functie zetten om af te zuigen en lucht toe te voeren. Deze functie is terug te zetten door de groen gearceerde knop gedurende een paar seconden in te houden tot het groene lampje omspringt.

Copyright © 2017 MCCInstallaties.nl. All rights reserved. | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑