Veel gestelde vragen

Indien de zoninstraling te laag is, bijvoorbeeld in de avond en nacht, dan schakelt de omvormer zichzelf uit. U kunt aan het LED lampje op de omvormer zien of deze is ingeschakeld. Indien deze op groen staat bent u zonnestroom aan het opwekken. Als het LED lampje uit is dan is de zoninstraling te laag en wekt de omvormer niets op, hierdoor zal de display ook geen weergave geven.

Het te leveren vermogen van de zonnepanelen kan per dag verschillen. Dit heeft te maken met de lichtintensiteit, buitentemperatuur en moment in het jaar. In de winter zullen de zonnepanelen minder opwekken dan in de zomerperiode.

De opgewekte stroom door de zonnepanelen wordt eerst in de woning verdeeld naar die apparaten welke dan stroom nodig hebben. Hetgeen wat overblijft zal worden terug geleverd aan het net. Hetgeen wat terug geleverd wordt aan het net is de opwek van de zonnepanelen minus het actuele verbruik in de woning.

De opgewekte energie van de zonnepanelen is niet af te lezen van de thermostaat in de woonkamer. De thermostaat in de woonkamer laat alleen de opgewekte energie zien die de warmtepomp heeft geproduceerd.

Copyright © 2017 MCCInstallaties.nl. All rights reserved. | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑