Zon-PV

Het zongerichte dak van uw woning is voorzien van zonnepanelen, waarmee u uw eigen stroom op een duurzame wijze kunt opwekken. De zonnepanelen vormen het belangrijkste onderdeel van uw zonnepanelen installatie, welke verder bestaat uit een omvormer die bij u in de berging hangt.
De zonnepanelen zetten directe én diffuse zoninstraling op in gelijkstroom energie (DC). De omvormer zet deze gelijkstroom energie (DC) om naar bruikbare wisselstroom (AC). Deze zonnestroom wordt als eerste verdeeld over de elektrische apparaten die op dat moment om energie vragen in uw woning. Op het moment dat de energieproductie groter is dan de energievraag, levert u stroom terug aan het net en loopt uw elektriciteitsmeter terug. De omvormer schakelt zichzelf uit als er niet voldoende instraling is. De werking van een zonnepanelen installatie is gevisualiseerd in onderstaande afbeelding.

zonnepanelen

Aflezen omvormer

U hoeft niets te doen om uw eigen zonnestroom op te wekken. Op de omvormer zelf kunt u naast de toegepaste instellingen ondermeer de opgewekte energie in kilowattuur (kWh) van die dag aflezen en de opgewekte energie in kilowattuur (kWh) van het totaal sinds de zonnepaneleninstallatie draait. U kunt door de instellingen gaan door rustig éénmaal op de omvormer te kloppen, door nogmaals op de omvormer te kloppen gaat u naar de volgende instelling toe. Indien de zoninstraling te laag is, bijvoorbeeld in de avond en nacht, dan schakelt de omvormer zichzelf uit. U kunt aan het LED lampje op de omvormer zien of deze is ingeschakeld. Indien deze op groen staat bent u zonnestroom aan het opwekken.

Copyright © 2017 MCCInstallaties.nl. All rights reserved. | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑