Interesse in een WTW Systeem

U kunt bij ons geheel vrijblijvend een afspraak maken om te kijken naar de mogelijkheden in uw woning.

Wat doet een WTW systeem?

Een WTW-systeem staat voor WarmteTerugWinning en wordt gebruikt voor ventilatie en energiebesparing in gebouwen, met name in woningen. Het systeem zorgt voor een constante luchtverversing in de woning terwijl warmte niet verloren gaat.

Hier is hoe een WTW-systeem werkt:

  1. Luchttoevoer en -afvoer: Het systeem bestaat uit twee ventilatoren. De ene ventilator zorgt voor de toevoer van verse buitenlucht naar de woning, terwijl de andere ventilator de gebruikte binnenlucht afvoert naar buiten.
  2. Warmteterugwinning: In het WTW-systeem passeren de luchtstromen langs elkaar in een warmtewisselaar. Tijdens dit proces wordt de warmte die aanwezig is in de afgevoerde binnenlucht overgedragen aan de verse buitenlucht die de woning binnenkomt. Hierdoor wordt de verse lucht voorverwarmd voordat deze de woning binnenkomt.
  3. Filtersysteem: Vaak zijn WTW-systemen uitgerust met filters die stof, pollen en andere verontreinigingen uit de lucht filteren, waardoor de binnenluchtkwaliteit wordt verbeterd.
  4. Regeling en instellingen: Moderne WTW-systemen worden vaak geleverd met geavanceerde regeltechniek, waarmee de gebruiker de ventilatiesnelheid, luchtvochtigheid en temperatuur nauwkeurig kan regelen en aanpassen aan de behoeften van de bewoners.

Waarom een WTW Systeem?

  1. Energiebesparing: Dankzij de warmteterugwinning uit afgevoerde lucht wordt de verse buitenlucht voorverwarmd, waardoor er minder energie nodig is om deze op te warmen. Dit resulteert in lagere energiekosten voor verwarming.
  2. Verbeterde luchtkwaliteit: Een WTW-systeem zorgt voor een continue toevoer van verse buitenlucht en afvoer van vervuilde binnenlucht. Door het filteren van de lucht worden stof, pollen en andere verontreinigingen uit de lucht verwijderd, waardoor de binnenluchtkwaliteit verbetert.
  3. Comfortabel binnenklimaat: Het systeem zorgt voor een gelijkmatige en constante ventilatie, waardoor er geen ’tochtgevoel’ ontstaat. Hierdoor blijft de temperatuur in de woning stabiel en comfortabel.
  4. Gezondheid: Door de verbeterde luchtkwaliteit en continue ventilatie draagt een WTW-systeem bij aan een gezonder binnenklimaat. Dit kan allergieën verminderen en de gezondheid van bewoners ten goede komen.
  5. Voorkomt vochtproblemen: Het systeem helpt bij het reguleren van de luchtvochtigheid in de woning, wat kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen zoals condensatie en schimmelvorming.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan