Onderhoud

De afzuigventielen van de mechanische ventilatie verzamelen vet en vuil door de afvoer van vervuilde lucht. Het is daarom noodzakelijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit kunt u heel eenvoudig doen door een vochtige doek langs het afzuigventiel te halen. De meeste afzuigventielen kunt u geheel of gedeeltelijk uit het kanaalsysteem halen en met een zachte zeepoplossing in zijn geheel reinigen.

De filters van de ventilatie unit dienen om de zes maanden vervangen te worden en dienen maandelijks schoongemaakt te worden (filters stofzuigen). Één maal per jaar worden de filters vervangen tijdens onderhoudswerkzaamheden als u de woning huurt of een serviceovereenkomst heeft. Er is een timer in de unit aanwezig dit het aantal dagen aftelt, hierna zal de melding FIL verschijnen die aangeeft dat de filters moeten worden vervangen, als u reeds een paar weken eerder de filters hebt vervangen dan kunt u op de knop OK drukken waarna de melding verdwijnt, het systeem heeft GEEN sensor die waarneemt hoe vuil de filters zijn.

Het instructie filmpje vindt u op de USB stick die u bij de oplevering heeft ontvangen.

Het wordt geadviseerd om één maal in de acht jaar de luchtkanalen te laten reinigen; Huurt u de woning of heeft u een service-contract dan wordt dit uitgevoerd tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Copyright © 2017 MCCInstallaties.nl. All rights reserved. | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑